Основците од Кратово, Крива Паланка и Ранковце со нови медиумски видеопораки (дел 2)

Среда, 24 Јуни 2020 18:09 Оливер Арсовски 0 Коментари
Печати

Основците од четири училишта на Североистокот посетуваа обуки и работилници, на кои учеа за медиумската писменост, препознавање на лажни вести и заштита на интернет. По првите пет видеопораки објавени пред три недели, сега може да ги погледнете новите пет видеопораки на учениците од основните училишта во Крива Паланка, Кратово и Ранковце.
Да потсетиме дека во три општини од Североистокот, Крива Паланка, Кратово и Ранковце, неколку месеци успешно се спроведува проектот „Медиумско описменување за критичен младински став“, финансиран од Европската унија, а спроведен од Центарот за аудиовизуелни уметности од Крива Паланка.
https://www.facebook.com/caarts.mk/videos/2069309903202492/

https://www.facebook.com/caarts.mk/videos/296250008435210/

https://www.facebook.com/caarts.mk/videos/1607369642753254/

https://www.facebook.com/caarts.mk/videos/682093672614733/

https://www.facebook.com/caarts.mk/videos/3943615909042771/

alt

Сподели