Драган Георгиевски промовираше четири книги за кратовскиот фолклор

Сабота, 21 Септември 2019 14:40 Оливер Арсовски 0 Коментари
Печати

Магистерот Драган Георгиевски вчера пред граѓаните на Кратово и гости од соседните општини промовираше четири авторски дела, плод на неговата долгогодишна плодна и креативна работа во кратовскиот Музеј. Промоцијата на неговите дела поврзани со фолклорот и традициите во Кратово и кратовско продолжува за две недели, кога Георгиевски ќе се претстави пред граѓаните на општина Кочани.
Авторот во блиска иднина најавува издавање на уште книги за Кратово и кратовско.

Фотографија на Anita Trajkovska Gjorgjioska.
Сподели