Короната не е многу активна во Осоговието: Кратово 2, Пробиштип 17, Кр.Паланка 11 активни случаи

Вторник, 07 Јули 2020 16:23 Оливер Арсовски 0 Коментари
Печати

Вкупната бројка на ковид-дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 7.244, бројката на оздравени пациенти е 3.324, на починати е 351, а во моментот бројот на активни случаи во земјата изнесува 3.569. Што се однесува на општините во Осоговскиот регион, бројките се релативно доби, особено во Кратово и Крива Паланка, а според бројот на жители, малку полоша е состојбата во Пробиштип.
• Крива Паланка – 17, активни 11
• Пробиштип – 28, активни 17
• Кратово – 5, активни 2alt

Сподели