gogo

A+ R A-


Средношколците од Кратово дебатираа „ЗА“ и „ПРОТИВ“ корупцијата

Од страна на ученичката заедница, со цел одбележувањето на Денот на Граѓанското образование (27 Декември), беше спроведена дебата на тема „Корупцијата (не) ја подрива демократијата, владеењето на правото и човековите права“.
На дебатата се аргументираа ставови за позитивната и негативната страна на корупцијата.
Воедно, се презентираше и исходот од претходната ученичка иницијатива „Спортски дух и просторна ориентација“, со која се обележа отвореното спортско игралиште за ракомет, фудбал и футсал. Во организацијата и спроведувањето беа опфатени сите класови од училиштето, под менторство на ученичкиот тим за реализација на ученичка иницијатива.
https://scontent.fskp1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/270243483_10159481698929323_3182727423522957323_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=BnA5uZsQdMwAX8UAhry&_nc_ht=scontent.fskp1-2.fna&oh=00_AT8x4oyujer8iOjZIDL6BXzmCVQKo0NEubecsUjzu3dj_A&oe=61CF6786

Додади коментар


Кодот на сликата Освежи

© 2015 - Аберџија. Сите права се задржани.  Порталот е хостиран и спонзориран од Surfree. Креиран од Мартин Марковски.