gogo

A+ R A-


Градска

alt

фото - Драган Георгиевски

altДеновиве заврши реконструкцијата на Турскиот затвор (Стар Ан), објект кој е еден од клучните обележја на градот и дел од туристичката понуда на Кратово.Со овој проект се овозможува да Турскиот затвор од запуштена локација биде на листата атрактивни културни споменици кои...
Повеќе...
altФестивалот Златни денови Кратово 2023 е приказна која започнува во 2014-та и од тогаш до денес има една цел да ги сплоти, не само кратовчани, туку и сите љубители на убавата музика и одличната забава. Токму затоа, како и претходните години, на 7ми и 8ми јули, сите патишта водат во...
Повеќе...
altПо неколку години пауза, повторно „Златни денови“ во Кратово. 5-то издание на културно-забавната манифестација ЗЛАТНИ ДЕНОВИ Кратово 2023 год ќе се случи во првата недела од јули.Бидете во Кратово за ЗЛАТНИТЕ ДЕНОВИ, 7 и 8 јули ке бидат денови за паметење со многу дружење...
Повеќе...
altПариската Шанзелизе е едно парче во сложувалката на историското раздобје кое, преку оживотворената Наполеонова капија, ги разбранува морбидните сеќавања на безнадежните зеници лоцирани на пресушените скелети кои немилосрдно екот на светските војни ги разниша во...
Повеќе...
altЈакимче, тоа мало прекрасно детенце, денес беше најсреќното дете на светот. Неговата најголема желба, да има таблет, конечно се исполни. Откако пред неколку дена порталот АБЕРЏИЈА повика добрите луѓе да покажат милосрдие, уште истиот ден три анонимни донатори го...
Повеќе...
altСредното училиште „Митко Пенџуклиски“ започна реализацијата на уште еден проект во секторот угостителство и туризам. Проектот ,,Рурален туризам, нова перспектива во младинските мобилности" е IPA - CBC проект фунансиран од ЕУ со Република Србија. Партнери на нашето...
Повеќе...
altОпштина Кратово денеска се вклучи во пролетниот дел од најголемата акција за чистење „Генералка викенд 2023“.Акцијата со чистење се одвиваше на неколку локации во градот која имаше цел да се подигне јавната свест за собирање и рециклирање на отпадот и позитивно...
Повеќе...
alt25 април е Денот на првото ослободување на Кратово (25.04.1944г). По тој повод Општина Кратово и Музеј на град Кратово во соработка со Здружение на борци - Кратово, организираше изложба посветена на историски значајна личност на македонскиот народ: Методија Андонов Ченто.Честа...
Повеќе...

Страница 1 од 103

© 2015 - Аберџија. Сите права се задржани.  Порталот е хостиран и спонзориран од Surfree. Креиран од Мартин Марковски.