gogo

A+ R A-


Пробштип

altОпремата која е наменета за најважниот проект во општината, изградба на филтер станица за вода за пиење пристигна во општина Пробиштип.  

Опремата е со вредност од над  1.000 000 евра, а проектот е во завршна фаза на реализација.

Вкупната вредност на инвестицијата изнесува...
Повеќе...
altВрз основа на одлуката на ЈСП Скопје, општина Пробиштип ќе добие автобус на користење. За таа цел општината ќе склучи договор со ЈСП за пренесување на правото на сопственост на автобусот, без надоместок со што општината ќе располага со ова возило и ќе одлучува во кои цели...
Повеќе...
altОпштина Пробиштип го продоложува проектот на бесплатна храна за ученици. Со реализација на овој проект локалната самоуправа излегува во пресрет на ранливите категории на деца кои посетуваат основно училиште.

Општина Пробиштип на распишаниот тендер за набавка на...
Повеќе...
altЗаменик-министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Зоран Коњановски вечерва се сретна со земјоделците од населените места Пишица и Стрмош во општина Пробиштип.

- Како Министерство за земјоделство,  шумарство и водостопанство најавивме дека во наредниот...
Повеќе...
altОпштина Пробиштип по трет пат  организира фото натпреват за избор на најдобра фотографија.

Конкурсот “Пробиштип фото 2012“ за избор на најубава фотографија треба да биде со мотив од општина Пробиштип.

Фотографиите можат да се доставуваат најдоцна до 20.11.2012 година на...
Повеќе...
altГрадоначалникот на општина Пробиштип, Тони Тоневски, во придружба на Директорот на Јавното комунално претпријатие, денес ќе го посети реномираниот саем за води кој се одржува во Белград.

Еднодневната посета ќе биде искористена за одржување на работен состанок со...
Повеќе...
altПо завршениот аква парк во Пробиштип, и двата најавени во Скопје (еден во рамките на СЦ „Борис Трајковски“ и друг покрај кејот на Вардар во населбата Јане Сандански), најновото ветување за реализација на ваков проект пристигнува од локалната самоуправа на Штип...
Повеќе...
aquila500_heliaca_6784-e133Македонското еколошко друштво (МЕД) во соработка со МЕПСО вторпат годинава ќе постави дополнителни 10 платформи за гнездење на царскиот орел (Aquila heliaca) овојпат во околината на Штип и Пробиштип. Платформите ќе се поставуваат на високонапонски далеководи (400 kV), на потегот...
Повеќе...
altСакам уште еден мандат, оти Пробиштип е во силна развојна фазаДали Пробиштип продолжува да живее само од оловото и од цинкот? Што значат за идниот развој двете нови индустриски зони и фактот дека во нив дваесетина бизнисмени веќе градат производствени капацитети...
Повеќе...

Страница 32 од 32

© 2015 - Аберџија. Сите права се задржани.  Порталот е хостиран и спонзориран од Surfree. Креиран од Мартин Марковски.