gogo

A+ R A-


Градска

Посмртните останки на Шатев ќе се селат во Кратово?

пишува - Оливер Арсовски

„Кого и да прашам кој бил Павел Шатев, сите ми велат познат гемиџија и руски шпион. Но, тој бил многу повеќе од тоа. Тој преживеал четири големи војни, лежел во единаесет затвори, животот го положил...
Повеќе...
Резервните офицери од Кратово ќе добијат планинарски дом во с.Емирица
пишува - Оливер АрсовскиДве руинирани и напуштени училишта во кратовско, на само неколку километри од браната "Злетовица", налето ќе бидат пренаменети во планинарски домови. Зад овој проект стои...
Повеќе...

Прославен празникот Водици

Е-пошта Печати PDF
Тони Ташев го фати крстот во Кратово

пишува - Оливер Арсовски

Водите во градскиот базен во Кратово и годинава се осветија, преку традиционалниот религиозен чин на фрлање на Светиот крст, со кој на денешниот ден - Богојавление-Водици се слави крштевањето на синот Божји-...
Повеќе...
Грант од 10.500 долари за РРОМА за борба против СИДА

MTV – Staying Alive Foundation од Лондон, објави дека РРОМА (Регионална Ромска Образовна Младинска Асоцијација) од Кратово ќе добие грант со износ од 10.500 $ за имплементирање на проект за подигање на свеста кај младите од опаснотите на...
Повеќе...

19.11.2010

Е-пошта Печати PDF
Ден на дрвото, епизода 6, засадени 7 милиони садници

пишува - Оливер АрсовскиКратово, Скопје, Битола, Гевгелија, секаде низ Македонија по шести пат се садеа дрвца, се раззеленуваше земјава. Свој придонес во акцијата дадоа и граѓаните на Кратово, кои садеа на локација во...
Повеќе...
Изложба „Оживеани плодови“ и театарска претстава со врвни актери

пишува - Оливер Арсовски

Оваа недела во градинката „Царка Андреевска“ во Кратово се случуваа низа активности на задоволство на малите дечиња на кои денот им поминува во оваа институција. Повеќе од...
Повеќе...

За 10 месеци постоење

Е-пошта Печати PDF

30.000 посети

на порталот „АБЕРЏИЈА“

Благодариме за довербата!!!

Трибина за ракот на дојка и матка, превенција на кариесот и семејното насилство

пишува - Оливер Арсовски


Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Кратово вечерва (четврток) организираше трибина во ресторанот „Карши Бавча“, која наиде на голем одзив кај граѓаните на Кратово...
Повеќе...

И ние ученици за трка имаме

Е-пошта Печати PDF
Кратовските матуранти со прво и второ место на дебатен турнир во Битолапишува - Оливер Арсовски

Во перидот од 19-24 Август, членовите на Локалниот Младински Клуб во Кратово, Славица Јаковска, Александра Давиткова, Билјана Лазаревска, Влатко Бојковски и Младен Мицевски...
Повеќе...

Крилатица доби модерно училиште

http://www.youtube.com/watch?v=K_EmHM_U0yE

Страница 100 од 103

© 2015 - Аберџија. Сите права се задржани.  Порталот е хостиран и спонзориран од Surfree. Креиран од Мартин Марковски.