gogo

A+ R A-


Туризам

ШЛЕГОВО - фото-сторија

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

altКратово, еден од најстарите градови на Балканот, кој изобилува со значајни древни вредности и културни споменици, е познат и по богатите еврејски семејства кои живееле во него. Тие оставиле вредни спомени во овој град, а за нив се врзуваат и голем број приказни и настани...
Повеќе...

Кратово - македонскиот Дубровник

altЕкспанзија на домашни и странски туристи во македонскиот град на мостовите - Кратово. Градот располага со огромен туристички потенцијал и токму затоа гостите од Холандија, Полска, Унгарија, Германија, Велика Британија, Чешка, Словачка, Хрватска, Србија, Хрватска, САД.....
Повеќе...
altфото и текст - Оливер Арсовски

Доколку сакате убав летен одмор, а притоа да не потрошите еден куп пари, Охрид дефинитивно не е идеалниот избор. За вас идеалната дестинација се нарекува Стар Дојран. Главните адути на ова мало туристичко место, кое летово доживува...
Повеќе...
althttp://www.youtube.com/watch?v=JBkWF6QmDhw

Дваесеттина туроператори, хотелиери и новинари од Бугарија имаа можност да се запознаат со туристичките потенцијали на општините Кратово и Пробиштип. Како дел од проектот „Традикос“, гостите се запознаа со убавините на Лесновскиот манастир...
Повеќе...
althttp://www.youtube.com/watch?v=3l_Q315r8SQ

За десеттина дена почнува запишувањето во прва година во средните училишта. Додека училиштата во поголемите градови се на „слатки маки“, училиштата во помалите градови секојдневно на терен се во трка за осмоодделенец повеќе. Едно од нив е и...
Повеќе...
althttp://www.youtube.com/watch?v=68RJDZqvY8k

Ако осаменоста, песимизмот и депресијата во третото доба ги замениме со едукација, оптимизам и другарување, сме го нашле патот за долговечност. Под ова мото педесеттина пензионери, членови на едукативно-волонтерската организација „Универзитет...
Повеќе...
althttp://www.youtube.com/watch?v=hDPHRehBzGo

Кандидатот за градоначалник на Кратово, Мите Андоновски, им вети на сограѓаните археолошко-архитектонски проект, за кој очекува да прерасне во туристичка атракција. Идејата е да се поврзат средновековните кули во градот со помош на веќе...
Повеќе...
altШанчева куќа, една од најубавите староградски градби во Кратово стана првата етнокуќа во Осоговскиот регион. Новиот сопственик Стевче Доневски започна со реновирање на ова архитектонско ремек-дело старо повеќе од 300 години, задржувајќи го оригиналниот градителски стил...
Повеќе...

Страница 6 од 8

© 2015 - Аберџија. Сите права се задржани.  Порталот е хостиран и спонзориран од Surfree. Креиран од Мартин Марковски.