gogo

A+ R A-


Градска

alt„Фото: Ванчо Џамбаски,CC BY-NC-SA 2.0.“

На ден31мај 2022 во Скопје,се одржа конференцијата„Справување со дезинформации во
Република Северна Македонија“организирана од страна на Фондацијата Метаморфозис, а
посветена на градење мулти-секторски пристап за решавање напроблемот...
Повеќе...
altСредното општинско училиште „Митко Пенџуклиски“ - Кратово во соработка со Центарот за стручно образование и наука, планираше и успешно ја реализира Ученичка иницијатива од областа Граѓанско образование со учениците од II иIII година. Иницијативата беше поддржана од...
Повеќе...
altПочитувани матуранти во СОУ „Митко Пенџуклиски“,секој период во животот претставува поглавје кое нема реприза, а токму едно такво поглавје е и ова што веќе заминува.Вие сте генерација на дигиталната технологија, генерација, која дел од образовниот процес го помина со...
Повеќе...
altНа 29. април 2022 година Организацијата на езервни официри на Република Македонија го одбележа јубилејот 70-години од формирањето, 1952-2022.Одбележувањето на јубилејот се реализира во два дела, во 16.00 часот во Домот на Армијата се одржа седница на Собранието во проширен состав со...
Повеќе...
altГолеми количини на неразградлив отпад денеска беа подигнати од Старото градско подрачје, Карши бавча, Кеј на Кратовска река, спортските и детски терени, дворовите на образовните институции, во рамки на акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“.Се чистеа сокаците, депониите во...
Повеќе...
http://www.opstinakratovo.gov.mk/wp-content/uploads/2022/04/277425767_298186132435076_3756239180849571489_n.jpgРекторот на Универзитетот за туризмот и менаџмент Скопје, проф. д-р Аце Миленковски и Градоначалникот на општина Кратово Тодорче Николовски во просториите на општината потпишаа Меморандум за соработка.

Со овој меморандум меѓу општина Кратово и УТМС ќе се организираат...
Повеќе...
alt

Население 0-4 години = 203 жители
Население 5-9 години = 288 жители
Население 10-14 години = 277 жители
-----------------------------------------------
Население 70-74 годинин = 513 жители
Население 75-79 години = 322 години
Население 79-84 години = 195 жители
Население над 85 години = 110 жители

Страница 5 од 103

© 2015 - Аберџија. Сите права се задржани.  Порталот е хостиран и спонзориран од Surfree. Креиран од Мартин Марковски.